• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Aidat Borcu Sorgulama
Duyurular

Muhterem Hemşehrilerimiz; Derneğimize Katkılarınızı Bekliyoruz.

Dernek    Aidatlarının       Ödenebileceği       Bilgiler

Banka Adı :
Ziraat Bankası 2331-Karapürçek Şubesi Altındağ / Ankara

Banka Hesap Numaramız : 
2331 – 5404 7923 - 5002

Banka Iban Numaramız :
TR59 0001 0023 3154 0479 23 5002


Çorum Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. (Montaigne)
Merak Ettiklerimiz
Ulaşım ve Altyapı


 

 KÖYÜMÜZ’DE ULAŞIM VE ALTYAPI

           Köyümüz, Çorum İl Merkezine 84 km, İlçe Merkezi Sungurlu’ya 14 km olup, Başkent Ankara’ya ise 180 km uzaklıktadır. Köyümüzü ilçe merkezine bağlayan üç yol güzergahı bulunmaktadır.

 

 

 

            Bunlardan en kısa mesafe 14 km olan yol asfalt olup Akçalı köyü üzerinden Sungurlu’ya ulaşılır. Bu yol kısa olmasına rağmen çok eğimli ve virajlıdır. Ama yinede en çok ulaşımda bu yol kullanılmaktadır. Sungurlu’ya 17 km uzaklıkta olan ikinci yol ise, Köyümüzün doğu tarafından yeni yerleşim birimi olan Acısu mevkiinden Kaledere Beldesi yoluna bağlanıp, Oğlaközü ve Cevheri üzerinden Sungurlu’ya ulaşılır. Yolun köy çıkışı 3 km’si stabilize olup trafik diğer yollara göre yoğundur. Bu yol nisbeten kullanışlı olmasına rağmen köylülerimiz fazla tercih etmemektedirler. Üçüncü yol bağlantısı ise Köyümüz’ün batı tarafından Çiçekli, Arıcı ve Mahmatlı güzergahından Sungurlu’ya ulaşılırr. Köyümüzün en uzak Sungurlu bağlantı yoludur. 24 km olan yolun Köyümüz-Çiçekli arası 5 km stabilize olan yol hemen hemen hiç kullanılmaz. Ayrıca Köyümüz komşu köylere stabilize yollarla bağlanmaktadır.

 

 

              İlçe ile ulaşım köylülerin kendi imkanları ile yapılır. Özellikle Perşembe günü Sungurlu’ya kurulan pazara gitmek için traktör kullanılır. Her gün köyde şahısların çalıştırdıkları miübüsler köylüleri taşımak için sabah ve akşamları seferler düzenlerler. Köyümüzde azda olsa bazı kimseler kendi taksileri ile ulaşımlarını sağlamaktadırlar.

 

 

Altyapı Hizmetlerini Şöyle Sıralayabiliriz;

1-İlköğretim Okulu: Sekiz yılık eğtimin zorunlu hale gelmesi sonucunda 2000 yılında Yukarı cami yanına üç katlı iki adet lojmanı ile birlikte 12 derslik güzel bir okul yapılmıştır. Günümüz şartlarına göre teknolojinin her türlü imkanlarından yararlanma gayreti gösteren okulumuz eğtim öğretimine devam etmektedir.

 

2-Köy Konağı: Köyümüzün üst tarafına köy halkına hitap edecek şekilde inşaa edilmiştir.

 

3-Sağlık Ocağı: Sağlık ocağı 2000 yılında Yukarı Cami ve İlköğretim arasında merkezi bir yere inşa edilip lojmanı ile birlikte hizmet vermektedir. Ancak sağlık evimiz bulunmamaktadır.

 

3-Camilerimiz: İki tane lojmanları ile birlikte Camilerimiz bulunup, Köyümüz’ün yukarısına 1987 yılında yeni bir cami yapılmıştır. Aşağı mahalle camisi ise, 1950 yılından 1996 yılına kadar hizmet vermiş olup, 1996 yılında da büyük gayretle buraya da yeni bir cami yapılmıştır.

 

4-Mezarlıklarımız: Biri çok eski aşağı mahallede diğeri ise yukarı mahallede olmak üzere iki adet’te köyümüzün mezarlığı bulunmaktadır.

 

5-PTT Şubesi: PTT acentesi ve şubesi yoktur. Köyümüze 1987 yılında telefon telefon hizmetleri gelmiştir. Yaygın olarak abonelikler 1995 yılında verilmiştir.

 

6-Elektrik Şebekesi: Elektrik köyümüze, 1984 yılında gelmiş, köy adeta yeniden canlanmıştır. Şu anda köyümüzde 3 trafo ile hizmet vermektedir.

 

7-İçme Suyu Şebekesi: Köyümüz’ün en fazla ihtiyaç duyduğu hizmetlerden birisi olan içme suyu sorunu bir türlü çözülememiştir. Altyapı şebekesi 1999 yılında yapılmasına rağmen bir türlü köye yetecek şekilde su getirilememiştir. Köy halkı kendi çözümlerini üreterek yeraltı sularına yönelmiş, kuyu kazıp, sondaj açarak su ihtiyaçlarını gidermeye çalışmaktadırlar. Ayrıca; Meydanlarda köy çeşmesi olarak bilinen Büyük Pınar, Rızanın Pınar, Küçük Pınar ve Aşağı Pınar halka hizmet etmektedir.    

 

8- Kanalizasyon Şebekesi: Köyümüz çok eski ve büyük bir yerleşim yeri olmasına rağme ne yazık ki kanalizasyon şebekesi ancak 2010 yılında yapılabilmiştir.

 

9-  Yol: Köyümüz’e ilk stabilize yol 1977 yılında yapılmış, 2003 yılında ise ancak asfalt yol halini almıştır. İlçeye bunun haricinde iki yol güzergahı daha bulunmaktadır fakat fazla kullanılmamaktadır. Köy içersindeki yollar stabilizedir, asfalt değildir.

 

10- Köyümüz evleri genellikle betonarme olup, eski karayapı diye tabir olunan kerpiçten evler gittikçe azalmaktadır. Acısu mevkiine Devletin desteği ile yeni yerleşim alanları oluşturulmaktadır.

 

Kaynak: www.afder.net

 

Köşe Yazıları
Son Ziyaretçi Yorumları
MUSTAFA KALINSAZLIOĞLU
Köyümüz ve Derneğimiz Adına Kültür Hizmetini Sunabilmek İçin Dijital Ortamdayız. Sizlerde Web Sitemize ve Derneğimize Üye Olun.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
Sponsorlarımız

Çorum Sungurlu Aşağı Fındıklı ve Çevre Köyleri Derneği

© Copyright 2020  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Site Teması | Köy Sitesi


Top