• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Aidat Borcu Sorgulama
Duyurular

ÇORUM SUNGURLU AŞAĞI FINDIKLI EĞİTİM KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

GENEL KURUL İLANI

       Çorum Sungurlu Aşağı Fındıklı Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı aşağıdaki gündemle toplanacaktır.

      Toplantının yapılacağı yer ve zaman ise 15.02.2025 tarihi Cumartesi günü saat 15:00 de Ankara Mamak Başak Mahallesi 1710 sokak 41/A adresinde bulunan dernek merkezinde yapılacaktır. Bu toplantıda çoğunluk sağlanamadığı durumda ikinci toplantı 22/02/2025 Cumartesi günü aynı yerde ve saatte yapılacaktır. Ayrıca sms sistemi, watsap ve derneğin web sitesinden ilan edilmiştir. Tüm Üyelerimize ve ilgililere duyurulur.

 

GENEL KURUL TOPLANTI  G Ü N D E Mİ :

1-Yoklama, Açılış, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu

2-Toplantı Divan Heyetinin Seçimi

3-Başkanın ve Misafirlerin Konuşmaları

Muhtarlarımızın Konuşmaları

4-Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun Okunması ve Görüşülmesi

Başkan Yardımcısı

Sekreter

Muhasip

Diğer Yönetim Kurulu Üyeleri

5-Denetleme Kurulu Faaliyet Raporunun Okunması ve Görüşülmesi

6-Yönetim ve Denetleme Kurullarının İbrası

7-Tahmini Bütçenin Okunması, Görüşülmesi ve Kabulü

8- Dernek Organların Seçimi

9-Dilek, Temenniler ve Kapanış.

Bu husus tüzük maddemizin gereği üyelerimize ve ilgililere duyurulur.

DERNEK YÖNETİM KURULU


Muhterem Hemşehrilerimiz; Derneğimize Katkılarınızı Bekliyoruz.

Dernek    Aidatlarının       Ödenebileceği       Bilgiler

Banka Adı :
Ziraat Bankası 2331-Karapürçek Şubesi Altındağ / Ankara

Banka Hesap Numaramız : 
2331 – 5404 7923 - 5002

Banka Iban Numaramız :
TR59 0001 0023 3154 0479 23 5002


Çorum Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez. (Montaigne)
Merak Ettiklerimiz
Köyümüz Tarihi


AŞAĞI FINDIKLI KÖYÜ’NÜN KURULUŞU VE TARİHİ GELİŞİMİ

           Tarihi araştırmalarda ve bulunan bazı kalıntılarda yer aldığına göre; Köyümüzün geçmişi, Orta Asya Türklerine kadar uzanır. (Çorum Müzesi ve Kütüphanesi ile Eski köy camisinin avlusundaki mezar taşlarındaki tarihler bunu doğrular niteliktedir.) Orta Asya’dan Anadolu ya göç edenlerden bir kavim şu anki Salman Köyüne yerleşir. Orada hayatlarını sürdürürken her ne sebepten ise padişaha asker vermeme kararı alırlar. Halk üzerinde söz sahibi olan Aslan Bey adındaki şahıs Alınan kararı uygulattırır. Bu davranış hemen şikâyet edilir ve Yozgat’tan Gelen birlikler Salman köyün de bulunan halkı dağıtır. Yapılan bu dağıtma sonucunda, dağıtılanların bir kısmı, Yukarı Fındıklı civarına, bir kısmı İstanbul a, bir kısım Sungurlu içine, diğer bir kısmıda Tuğcu köyünün olduğu yere yerleşir.          

     

      Aşağıfındıklı Köyünün kuruluşunun 1800 ile 1900 yılları arasında olduğu söylenilmektedir. Anlatılanlara göre; İlk olarak Tuğcu Köyünün yaylası olarak yerleşiminden bahsedilmekle beraber, özellikle Osmanlı İmparatorluğunun iyice zayıflamaya ve Balkanlardan, Kafkaslardan göç almaya başlaması ile buralardan gelen muhacirlere zamanın idarecilerince yer tahsisi gündeme gelmiş olup, Tuğcu Köyü halkına köyle yayla arasında seçim yapmaları, birinden birini muhacirlere bırakmaları istenmiştir. Bir kısım köy halkı yayla olarak kullandıkları şimdiki Aşağıfındıklı Köyünün bulunduğu bölgeyi tercih etmiştir. Böylelikle Aşağıfındıklı Köyünün oluşması aşaması başlamıştır.

          

        O vakitler köyün her yanı fındık ve diğer ağaçlarla kaplıdır. Bu fındık ağaçları köye FINDIKLI adını vermiştir. Güzel havası, buz gibi akan suları geniş ve verimli otlakları ile cazibe mekanı haline gelen Fındıklı, zamanla yeni aileler (Diğer köylerden ve muhacirlerden) katılmış olup, neticede bugünkü halini almıştır. Bu cazibe, sivrisineklerle ve sıcaklarla boğuşan ova hükmündeki Tuğcu’yu çabuk unutturmuştur. Köy halkı, hayvancılık yapmak içinde en uygun yeri bulmuştur.

           

             On-on iki hane ile yerleşime başlanan köyde, ”Büyük Oda”  diye bilinen yer yapılmış. Büyük Oda aynı zamanda misafirlerin ağırlandığı, her türlü sohbetin yapıldığı yer konumuna gelmiştir. Odada herkesin yeri bilinir, kimse kimsenin yerine bile oturmaz, ilim ve kültür sahibi kimseler halkı aydınlatma gayretinde olurmuşlardır.

          

         Aşağı Fındıklı Köyünün nüfusu artarken Birinci Dünya Savaşı çıkmış, bu ve sonraki savaşlara giden birçok köy evladı geri dönmemiştir. Yaşayan insanlar da büyük bir ekonomik sorunlarla karşılaşmışlardır. Günlerce aç kalanların olduğu, ot hatta ayağa giyilen deri çarıkların bile çaresizlikten yendiği anlatılır. Cumhuriyetin kurulmasından sonra şu an “Eski Camii” diye bilinen yerde bir cami inşa edimiş olup, ahşap şeklinde yapılan cami sonradan birkaç defa yenilenmiştir. Osmanlıdan önce Köyümüzün bulunduğu bölge çevresindeki kalıntılardan anlaşıldığına göre (Hacettepesindeki tarihi mezarlardan, Göllerdeki tarlalardan ve Korudaki Kaleden çıkan çanak çömlek parçalarından) Hititler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular v.b. medeniyetlerinde bu bölgede hakimiyet kurduklar anlaşılmaktadır. 

           

        Önceleri evler kerpiçle yapılır üzerine çorak toprakla kapatılırken sonraları kerpicin yerini tuğla, çorak toprağın yerini de kiremit almıştır. Günümüzde betonarme olarak daire tipi yapılan bahçeli evler oldukça diğer çevre köylere göre dikkat çekicidir. Köyüm insanı susuzluğa çare bulmak için her yolu deneyerek özellikle kuyulardan çıkarılan sular sayesinde ağaç ve bahçeleriyle köye güzellik katmaktadırlar.

Kaynak : www.afder.net

Köşe Yazıları
Son Ziyaretçi Yorumları
MUSTAFA KALINSAZLIOĞLU
Köyümüz ve Derneğimiz Adına Kültür Hizmetini Sunabilmek İçin Dijital Ortamdayız. Sizlerde Web Sitemize ve Derneğimize Üye Olun.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
Sponsorlarımız

Çorum Sungurlu Aşağı Fındıklı ve Çevre Köyleri Derneği

© Copyright 2020  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Site Teması | Köy Sitesi


Top